Page 53 - VBK-magazine-99
P. 53
Karper is een zoetebek De boilie waar ik mee vis is bleek/beige van kleur. Als deze een tijdje in het water heeft gelegen, krijgt deze een prachtige afgewassen kleur
gamma aan te vullen zijn in de range ook de natuurlijke kleur van de boilie door de Strategie gierigheid van de karper opwekken. Ze trig-
stickmix/methodmix, pop-ups, fully soa- plantaardige melen die er in verwerkt zit- Een zoete boilie heeft sowieso een hoge in- geren om eens wat langer te blijven hangen
ked hookbaits en liquids te krijgen. Dit geldt ten. Als deze een tijd in het water heeft ge- stant vangkracht. Start je dus op een nieuw rond je aas zo van “tiens, wat ligt hier nu?”
trouwens voor het complete gamma. legen, krijgt deze een prachtige afgewassen water en heb je twijfels over welk aas je Met het voorvoeren met de Coco Creams
kleur. Vismeelboilies worden na een tijd ook wilt inzetten, dan kan je ook hier weer voor heb ik ook goede ervaringen. Er wordt aan-
De voordelen van zoet een pak lichter van kleur, maar dat duurt al ‘sweet’ gaan. Je doet er zeker niets ver- genomen dat op de langere termijn vismeel
aas wat langer. Bij deze bleke zoete boilie heb keerds mee, integendeel. Op plassen waar toch de bovenhand zal nemen, zeker naar
Los van het feit dat bijna niemand vist met je al na een paar uur het uitgewassen ef- heel weinig gevist wordt, maar wees eerlijk, de winter toe waar de karper zijn vetreser-
zoet aas, wat voor mij het grootste voordeel fect, het lijkt op een boilie die al lang in het waar vind je die nog, zou ik er sowieso voor ves wil aanvullen. Dit zal zeker ook kloppen.
is, is de instant vangkracht. Karpers heb- water ligt. Ik moet er wel even bij vermel- kiezen. Op de drukke waters waar mensen Als je een boilie in het najaar met heel wei-
ben door de jaren vismeel voor hun neus den dat dit slechts overdag een effect zal doorgaans voorvoeren (met vismeel) is die nig voedingswaarde zou introduceren denk
As sweet as it gets Arnaud Castel geschoteld gekregen en de daarbij horen- hebben. keuze ook evident. Je bent nieuw op een ik ook wel dat ze het zullen opnemen, maar
de negatieve condtionering. Wanneer je dan Qua geur/smaak is voor mij het belang-
water, kent het water nog niet zo goed. Wel- dan toch voor boilies kiezen die hen iets op-
weer een boilie introduceert met een be-
paalde hoeveelheid vismeel, hoewel deze rijke voordeel dat dit niet “in your face” is. ke stekken zijn het meest bevist? Misschien brengen qua voedingswaarde (overlevings-
De boilie waar ik mee vis heeft een subtie-
drang). De kokosboilie waar ik mee vis heeft
ben je niet in de mogelijkheid om te gaan
een andere boilie is dan waar een andere le geur, na enige tijd in het water is de geur voorvoeren wegens de afstand, wil je er ge- genoeg plantaardige vetten om toch aan die
visser mee vist, gaat de karper deze sowieso ook weer een stuk minder doch nog subtiel woon niet teveel geld inpompen of heb je er vraag te voldoen. Qua voedingswaarde vol-
snel associëren met merk X, Y of Z. De signa- aanwezig. Onze vriend de karper heeft met simpelweg geen tijd voor. Als je dan op wa- doet dit aas zeer zeker. Vergeet niet dat al je
len die boilies met gelijkaardige ingrediën- zijn uitmuntende reuk-/smaakzin geen pro- ters moet concurreren met je vismeelaasje andere collega’s vaak toch met vismeel voe-
ten uitzenden zijn vaak dezelfde of verschil- bleem om deze te vinden op de waterbo- tussen dat van alle anderen kan dit moeilijk ren en dat de karper zijn noden wel vindt.
len niet veel. Vergeet ook niet dat deze vaak dem. De smaak die is echter top! De smaak zijn. Als je weet dat een bepaald merk van Zie het als de kers op de taart, een leuke af-
een zelfde kleur hebben, zeker als er geen is dan ook iets heel anders dan wat de kar- aas al goed geïntroduceerd is kan je je mis- wisseling. Als ik ga voorvoeren, voer ik ook
kleurstoffen worden gebruikt. per gewoonlijk voorgeschoteld krijgt. Stel schien nog uit de slag trekken omdat de vis- eerder gespreid en vaak op verschillende
Dat brengt ons zo naar een volgend voor- u voor dat jij elke dag pizza moet eten en je sen het aas al kennen. Maar je zal dan ook stekken omdat ik meer aasgewenning wil
deel, de kleur. De boilie waar ik mee vis is krijgt plots eens een pannenkoek voorge- nog de daarmee gepaard gaande negatieve creëren. Een andere reden is om geen com-
bleek/beige van kleur. Dit is eveneens een schoteld, wat zal er jouw meer smaken? ervaringen moeten omzeilen! De zoete boi- pacte voerplek te hebben gezien de vissen
boilie zonder kleurstoffen, dus gewoon lie die afwijkt van de rest zal dan de nieuws- dan al lang door hebben en weten hoe laat
Arnaud en zijn karpers gaan voor sweet, ook ‘s nachts!
53