Page 53 - VBK-magazine-99
P. 53

Karper is een zoetebek     De boilie waar ik mee vis is bleek/beige van kleur. Als deze een tijdje in het water heeft gelegen, krijgt deze een prachtige afgewassen kleur

         gamma aan te vullen zijn in de range ook   de natuurlijke kleur van de boilie door de   Strategie  gierigheid van de karper opwekken. Ze trig-
         stickmix/methodmix, pop-ups, fully soa-  plantaardige melen die er in verwerkt zit-  Een zoete boilie heeft sowieso een hoge in-  geren om eens wat langer te blijven hangen
         ked hookbaits en liquids te krijgen. Dit geldt  ten. Als deze een tijd in het water heeft ge-  stant vangkracht. Start je dus op een nieuw   rond je aas zo van “tiens, wat ligt hier nu?”
         trouwens voor het complete gamma.   legen, krijgt deze een prachtige afgewassen  water en heb je twijfels over welk aas je   Met het voorvoeren met de Coco Creams
                                   kleur. Vismeelboilies worden na een tijd ook  wilt inzetten, dan kan je ook hier weer voor   heb ik ook goede ervaringen. Er wordt aan-
         De voordelen van zoet     een pak lichter van kleur, maar dat duurt al   ‘sweet’ gaan. Je doet er zeker niets ver-  genomen dat op de langere termijn vismeel
         aas                       wat langer. Bij deze bleke zoete boilie heb   keerds mee, integendeel. Op plassen waar   toch de bovenhand zal nemen, zeker naar
         Los van het feit dat bijna niemand vist met   je al na een paar uur het uitgewassen ef-  heel weinig gevist wordt, maar wees eerlijk,  de winter toe waar de karper zijn vetreser-
         zoet aas, wat voor mij het grootste voordeel  fect, het lijkt op een boilie die al lang in het   waar vind je die nog, zou ik er sowieso voor   ves wil aanvullen. Dit zal zeker ook kloppen.
         is, is de instant vangkracht. Karpers heb-  water ligt. Ik moet er wel even bij vermel-  kiezen. Op de drukke waters waar mensen   Als je een boilie in het najaar met heel wei-
         ben door de jaren vismeel voor hun neus   den dat dit slechts overdag een effect zal   doorgaans voorvoeren (met vismeel) is die   nig voedingswaarde zou introduceren denk
 As sweet as it gets  Arnaud Castel  geschoteld gekregen en de daarbij horen-  hebben.   keuze ook evident. Je bent nieuw op een   ik ook wel dat ze het zullen opnemen, maar
         de negatieve condtionering. Wanneer je dan  Qua geur/smaak is voor mij het belang-
                                                             water, kent het water nog niet zo goed. Wel- dan toch voor boilies kiezen die hen iets op-
         weer een boilie introduceert met een be-
         paalde hoeveelheid vismeel, hoewel deze   rijke voordeel dat dit niet “in your face” is.   ke stekken zijn het meest bevist? Misschien   brengen qua voedingswaarde (overlevings-
                                   De boilie waar ik mee vis heeft een subtie-
                                                                                       drang). De kokosboilie waar ik mee vis heeft
                                                             ben je niet in de mogelijkheid om te gaan
         een andere boilie is dan waar een andere   le geur, na enige tijd in het water is de geur   voorvoeren wegens de afstand, wil je er ge-  genoeg plantaardige vetten om toch aan die
         visser mee vist, gaat de karper deze sowieso  ook weer een stuk minder doch nog subtiel   woon niet teveel geld inpompen of heb je er  vraag te voldoen. Qua voedingswaarde vol-
         snel associëren met merk X, Y of Z. De signa- aanwezig. Onze vriend de karper heeft met   simpelweg geen tijd voor. Als je dan op wa-  doet dit aas zeer zeker. Vergeet niet dat al je
         len die boilies met gelijkaardige ingrediën-  zijn uitmuntende reuk-/smaakzin geen pro-  ters moet concurreren met je vismeelaasje   andere collega’s vaak toch met vismeel voe-
         ten uitzenden zijn vaak dezelfde of verschil-  bleem om deze te vinden op de waterbo-  tussen dat van alle anderen kan dit moeilijk   ren en dat de karper zijn noden wel vindt.
         len niet veel. Vergeet ook niet dat deze vaak  dem. De smaak die is echter top! De smaak   zijn. Als je weet dat een bepaald merk van   Zie het als de kers op de taart, een leuke af-
         een zelfde kleur hebben, zeker als er geen   is dan ook iets heel anders dan wat de kar-  aas al goed geïntroduceerd is kan je je mis-  wisseling. Als ik ga voorvoeren, voer ik ook
         kleurstoffen worden gebruikt.   per gewoonlijk voorgeschoteld krijgt. Stel   schien nog uit de slag trekken omdat de vis-  eerder gespreid en vaak op verschillende
         Dat brengt ons zo naar een volgend voor-  u voor dat jij elke dag pizza moet eten en je   sen het aas al kennen. Maar je zal dan ook   stekken omdat ik meer aasgewenning wil
         deel, de kleur. De boilie waar ik mee vis is   krijgt plots eens een pannenkoek voorge-  nog de daarmee gepaard gaande negatieve   creëren. Een andere reden is om geen com-
         bleek/beige van kleur. Dit is eveneens een   schoteld, wat zal er jouw meer smaken?   ervaringen moeten omzeilen! De zoete boi-  pacte voerplek te hebben gezien de vissen
         boilie zonder kleurstoffen, dus gewoon              lie die afwijkt van de rest zal dan de nieuws- dan al lang door hebben en weten hoe laat
























         Arnaud en zijn karpers gaan voor sweet, ook ‘s nachts!



                                                                                                             53
   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58